5 Haziran 2016 Pazar

Facebook'ta Canlı Yayınlarda ki Hocalara aman dikkat!!!

Facebook canlı yayın çıkalı;

Bir cübbeli vardır şimdi bin cübbeli var
Yüz takkeli vardı şimdi yüzbin takkeli var.

Önüne gelen cübbe takke sarık takıp canlı yayında sohbet veriyor. Açmış önüne bir kitap anlatıp duruyor ayet hadis sünnet ilmihal...

Kimi arkadan fon müzik, ilahi,ezgi açmış kendine mini stüdyo kurmuş. Ağlayan mı bağıran mı Hatipoğlu taklidi yapan mı ararsın hepsi var. Kuran'ı Kerim okuyan, ezan okuyan, İlahi söyleyen, soru cevaplı ilmihal, fıkıh akaid dersi yapan fetva veren...

Ya Hu yeryüzünde ne çok Alim varmışta haberimiz yokmuş ne büyük yetenekler varmışta meydan bulamıyormuş.

Her topalın bir kör alıcısı olur derlerdi, bunlarında üç-beş, elli-yüz izleyicisi var.

Bu devirde, bunca Alimin, Ulemanın olduğu zamanda CAHİL olmakta çok zor. Kişi başı bin hoca yüz vekil on mürşid düşüyor.

Eee bu kadar hacı hoca alim ulema varken yeryüzünde neden hala kapitalist sistem faizci sistem bozguncu sistem var. Neden onlarca şans kumar oyunları, onlarca zina evi, her yüz metrede meyhane, her hanede banka kredisi, her cepte iki üç kredi kartı var. Neden hergün müslümanlar katlediliyor, evlerine bombalar düşüyor. Evlerini şehirlerini ülkelerini vatanlarını terkedip başka ülkelere hatta Avrupa'ya hırçın dalgalara aldırmadan balık istifi bindikleri botlarla kaçıyorlar. Neden Filistin hala tutsak abluka altında, neden Mursi 1500 gündür içeride zindanda, neden hala Ayasofya zincirli, müze olarak biletle ziyaret ediliyor, abdest alarak içine girip namaz kılınamıyor. Hatta neden ahlaksızlık almış başını gidiyor. Boşananların sayısı evlenenleri geçmiş durumda. Neden eşcinseller rahat rahat meydanlara inip üç beş bin kişi eylem yapabiliyor. Neden çocuklar taciz ediliyor hatta mülteci kamplarında 5 tl ye 8-10 yaşlarındaki koz erkek çocuklara taciz yapılıyor.

Neden mi? Şuur yok şuurda ondan.
45 yıldır söylüyoruz. İslam ŞEKİL dini değildir, ŞUUR dinidir.
Saçla sakalla şalvarla cübbeyle, ağızda sürekli ayet hadis söyleyerek. Peygamber kıssaları, sahabe evliya menkıbeleri anlatmakla, tarihin şanlı sayfalarından kesitleri örnek göstererek vaaz etmekle olmaz.

*İslamsız Saadet olmaz.
*Şuurlu Müslüman olacağız.
*Cihad edeceğiz.

   Bir kere gerçek manada İman etmek şart, taklidi İman değil anadan babadan dededen nineden öyle gördüm İslam varmış Müslümanlık varmış bizde İman ettik inandık demeyeceksin. Sen 2000li yıllarda yaşayan teknolojinin zirvesinde hayat bulmuş bir kulsun. Bir kere Kuran'ı Kerim'in Arapçasını zaten öğrendin okudun Kuran kursunda yada bilmiyorsan hemen öğren sonra senin lisanınla ne yazıyor içinde okuman gerek. İslam tarihi peygamber tarihi ecdad tarihi bilmen gerek.

   Şimdi ilk madde tamam ya sonra sadece Müslümanlık yetmiyor şuurlu Müslüman olacaksın. Şekilciliği bir kenara bırakıp, Dini İslamı dile değil, kalbe oradan hale indirmek birebir yaşamak ve örnek olmak mecburiyetindesin. Birşeyi her yönüyle tefekkür etmek bu benim ailem toplumun dinim için yararlı mı zararlı mı buna da aman banene mi desem, bunun bana zararı yok gibi görünse de Müslüman din kardeşime ve hatta yeryüzünde ki gayri Müslüm'e dahi zararlı mı diye düşünmek zorundasın ve hatta doğaya ve hatta hayvanata ve hatta kainata zararlı mı faydalı mı diye düşünmek mecburiyetindesin. Şimdi şuurlu bit Müslüman oldun Kuran'da Allah c.c. Akletmezmisin diye defalarca söylediği hitabı evet ya Rabbim düşündün Aklettim farkettim diyenlerden oldun.

   Peki bundan sonra ne yapacaksın üçüncü maddeyi hayata geçirip Kuran'da en çokça zikredilen Cihad ibadetini yerine getireceksin. Örneğin bu kumar oyunları sen oynamıyorsun ama oynayanlar var ve bu onlara ve ailelerine zararlı dolayısıyla topluma zararlı bunu düzeltmek için elinden gelen tüm gayreti göstereceksin. Yine misal olarak bu faizci kapitalist sistem sömürücü sistem zararlı mı yararlı mı,  zararlı o zaman düzeltmek için gayret göstereceksin. Yine misal olarak bu Avrupa birliği yada nato Müslümanlık için yararlı mı zararlı mı düşünüp karar verdin zararlı buldun çünkü hep ezilen zarar gören ülkeleri bölünüp parçalanan Müslüman devletler ayrıca yeraltı yerüstü zenginliklerine el konulanlar bu Müslüman ülkeler o zaman sende alternatif sistem kurup batıl birliklere karşı hakk birlikler kurmalısın İslam NATO'su İslam birleşmiş milletleri İslam ortak Pazarı İslam parası. Sen gücünün yettiğinden sorumlusun ve Allah kimseye gücünün yettiğinden fazlasını yüklemez. Hiç gücün yoksa bunu yapabilecek liyakatli dirayetli basiretli insanları grupları ekipleri iş başına getirmek için destek vereceksin. Bu faizci sisteme maşa olan onların fırınlarına kazanlarına odun kömür taşıyan onların değirmenlerine su taşıyan onların birliklerine girmek için çırpınan Avrupa birliğine girmek için verilen ev ödevlerini yapmak için çalışan bunun için örfünden adetinden İslamın yasak ettiklerinden vazgeçen zinayı domuz etini  eşcinselliği ve özgürlükler ve çağdaşlık adı altında peşkeş çekilen ne varsa hepsini hayata geçiren ve sadece yol köprü vs yaparak ağızları laf yapan elinde Kuran'la meydanlarda boy gösterip kapılı kapılar altında siyonizme asker olanları desteklemeyi kesmek adil düzeni yeniden inşa edecek gerçek İslam görüşlüleri Milli Görüşçüleri iş başına getirmek mecburiyetindesin. Ancak yeryüzü bu şekilde saadet bulur huzur,  refah bulur.

 Bu vesileyle periscobe veya Facebook'ta ki canlı yayın hocalarına aman dikkat! saf olmayın her duyduğunuza inanmayın. Ne Mutlu Teknolojinin her nimetini Hakk'a hizmet için kullananlara.