23 Temmuz 2015 Perşembe

Suruç-Kobani Saltanat-Rant Peki Çözüm Nedir?

Neler Oluyor?

Genel seçimden tek başına iktidarı kuramayacak şekilde çıkan mevcut iktidar partisi ve bu sebeple başkanlık sisteminin ertelenmesi ve oluşabilecek koalisyonla birlikte c.reisinin forsunun sona ermesi tehlikesi neticesinde;

Daha seçimin ertesi günü birçok plan devreve sokuldu... Koalisyonun iktidar partisi tarafından kurulmak isteniyormuş gibi yapılıp diğer yandan erken seçim startını tüm il başkanlarına iletildi. Davutoğlu koltuk derdinde kurtulmuş soylu onu devirme derdinde c.reisi daha iyi itaatkar bulup görevlendirme telaşında...

Erken yapılması planlanan genel seçimlerin  istenilen sonucu vermesi için medya algı yoluyla çıkan terör eylemleriyle tek çarenin mevcut iktidar olduğudur. Suruç katliamında Sosyalist gençlik grubunun daha önce ki faaileyleri kendi sosyal paylasim sayfalarında bellidir gezi, 1 mayıs vb eylemlerde komünist düşünce ve HDP yanlısı tavrıyla bir araya gelenler kitlesi. Destek oldukları bölge zaten kobani Işid-pkk geriliminin zirvede olduğu bölge. Pkk'nında askeri ve polis persolenine karşı suikastlar düzenlemesi polis ve askerimizin şehid olması. Bu yolla  Pkk bizi Işid'den kurtarın yoksa devamı gelir mesajı vermektedir. c.reisinin Suriye'ye bu yolla girme kapılarını açtı ve dün kendi destekledikleri söylenen ve bir kısmı mit'in de kontrolünde bulunan Işid'le çatışmalar başladı.

Bu kaos ortamında vatandaş oluşabilecek  çarşı pazar toplu taşıma araçları vb yerlerde yeni bombalama eylemleriyle korku altında bırakılarak hem insanların evlerine kapanmalarını sağlamak gündemi sosyal medya trollerinin ve yanlı medya imkânlarıyla takip etmelerini sağlamak, sanayicinin yatırımlarını durdurmak ve ticari döngüyü minimuma çekip ekonomik kriz oluşturmak.

Sınırda fitili ateşlenen bu olaylar, şuan erken seçim olmadan koalisyon kurulsa da yada erken seçim sonrası tek parti iktidarı yada çoklu ittifak koalisyonu olsa da bu sonuçtan c.reisi, hükümet partileri, barolar sanayiciler, finansman şirketleri illâ birileri tatminsiz olacak ve bu eylemler çatışmalar bir yandan sürekli devam edecek yada ettirilmeye çalışılacak. Büyük bir bölge savaşı söz konusu arz-ı mevdud planı devam ediyor, bu hedef doğrultusunda göreve getirilen proje partileri son görevlerini ifa ediyorlar, yakında BM barış güçleri diğer orta doğu ülkelerinde ki gibi müdahale edebilirler. Şimdi'den iktidar ve c.reisi Suriye ye operasyonlar için İsrail'den maddi ve mühimmat desteği için anlaşmış durumda...

Elbette terörün rengi olmaz Işid ve yan kuruluşları da PKK ve yan kuruluşlarıda aynı çatı altında degerleňdirilmeli hepsine karşı mücadele edilmelidir.

Sonuç olarak netice şudur ki gidişat hiç iyi yönde gitmemektedir. Süreç içerisinde en güzel oluşabilecek seçenek MHP koalisyona yanaşmadığına göre Akp-Chp iktidarı kurulmalı Davutoğlu ipleri biraz daha eline almalı yeni hükümeti erken seçime gitmeksizin bir şekilde kurmalı, c.reisinin emellerine alet olmamalı. Ortam sükunete kavuşturulmaya çalışılmalı, c.resine ve ekibine bağlı tüm kamu hukuk savunma iktisadi alanlarda ki maşaları görevden alınmalı. Türkiye henüz bu düşünce yapısıyla tek kişilik yönetim mekanizmasına hazır değildir. Bu ahlak ve manaviyat ilkesiyle başlamalı akabinde tüm yurda tesir etmeli halk vatanında ki kardeşi için yaşar  konuma geldiğinde ancak o zaman düşünülmelidir. Bu hayal değil İslam'la  ile gayet kolay yaşanabilecektir. Zaten İslam bunun için vardır peygamberler geldiklerinde bu sistemi uygulayıcı olmuşlardır.

Vesselam Rabbim ülkemizin İslam aleminin hakkında hayırlı sonuçlar getirsin şuan her zamankinden fazla sabırlı olmalı bir takım kışkırtmalara gelinmemelidir. Güzel günler yakındır zor bir süreçten geçiyoruz, Rabbimiz yardımcımız olsun. Selametle.