6 Ekim 2015 Salı

Kusura bakmayın!!! Silmek zorunda kalacağım...

SOSYAL MEDYA DIŞINDA DA BİR HAYAT VAR
AÇIK VE NET AÇIKLAMAM

An itibariyle 2504 kişiden oluşan facebook arkadaş listemdeki kişilerden eş, dost, akraba, iş, aş, gönüldaş, yoldaş, asker, okul, siyasi, sosyal, iktisadi vb. tanıdıklarım arasında misal olarak gayet doğaldır ( lakin üzücüdür bizce ) AKP'li olanlar vardır RTE sever, sayar, tapar olanlar aşk duyan, ilgi gösteren vs vs kişiler muhakkak vardır biliyorum. Aynı şekilde diğer siyasi gruplar içinde geçerlidir ilgilenmeyenler de vardır hepsi doğaldır ve bir gerçektir.

Sizlere söylemek istediğim ikazım uyarım nasihatim ricam şu ki;

Her birimizin kendine ait paylaşım yaptığı profil sayfası mevcut bunu herkes kendine göre amaçlarla kullanıyor. Herkes ağırlıklı olarak ilgi duyduğu şeyleri paylaşıyor.

Bendeniz de Emr-i bi'l ma'rûf ve nehy-i anil münker (Arapça: الأمر بالمعروف و النهي عن المنكر), "İyiliği emretmek ve kötülükten men etmek" İyiliğin güzelliğin adaletin yeryüzünde hakim olması, kötülüğün, çirkinliğin, azgınlığın ve zulmün ortadan kalkması için paylaşımlarda bulunuyorum ağırlıklı olarak. Kimileriniz ile sosyal medya sayesinde tanıştık kimilerinizle de evvelinde tanışıyorduk. Aynı evi binayı sokağı mahalleyi ilçeyi şehri ülkeyi dünyayı paylaşıyoruz. Kimilerinizle okulda, kimilerinizle kışlada, kimlerinizle kursta, kimilerinizle dağçılık yaparken, kimilerinizle iş ortamında, kimilerinizle sohbet ortamından, kimilerinizle çeşitli şekillerde tanıştık. Kimilerinizle kan bağımız, kimilerinizde gönül bağımız var. Kimilerinizle bir merhabamız bir hoş sohbetimiz bir çay içmişliğimiz var. Bu yüzden aynı ortamdayız geçmişin getirdikleri mazideki bir anımız bir paylaşımımız var bu yüzden ekliyiz birbirimizde yada bu sosyal ağlar sayesinde tanıştık aynı düşünceyi yolu benimsedik aynı dertlerle dertlendik bu yüzden birbirimizde ekliyiz.

Şimdi diyeceğim şu özellikle siyasi alanda gerginliklerin yaşandığı yerler bu sosyal ağlar. Bakınız uzun yıllardır facebook kullanıyorum istisnalar kaideyi bozmaz hiç bir arkadaşımın chpli mhp akpli o bu şu partili olsun kendi görüşüyle alakalı paylaştığı bir resmi yazıyı vs. eleştirirmek için uyarmak için gidip paylaştığı şeyin altına yorum yazarak tartışmadım. Aynı şeyi bende sizlerden istiyorum bir siyasi partinin yanlışını kendi sayfamda paylaştığımda o partinin müntesiplerinin gelip direk paylaşımım altına her seferinde birşeyler yazmasını ve paylaşımımı haklı bulan aynı görüşte olduğum kişilerle tartışmaya girmesini istemiyorum. Şimdiye kadar göster ki bunlar hiçbir zaman fayda sağlamadı sonuçta vermedi çoğunlukla. Çünkü taraflar asla birinin halkı olduğunu kabullenmek istemiyor. Özellikle altını çizerek söylüyorum AKP'lilerin RTE sevdalılarının her paylaşımıma atlayıp AKP ve RTE avukatlığı yapmalarından bıktım usandım. 14 yıldır her paylaşımımız da haklı olduğumuz bariz olduğu halde neden toz dokundurmuyorsunuz. (cevap verin diye yazmadım nedenini kendi sayfanızda paylaşın çok istiyorsanız)

Tamam olabilir sevebilirsiniz oyunuyu desteğinizi verebilirsiniz tamam bunu benim profil sayfamda ve paylaşımlarımda yapmayın kendi sayfanızda profilinizde istediğinizi paylaşın. Bendenizde vermek istediğim nasihati uyarıyı mesajı verebileyim kendi sayfamda sizde verin... Bundan sonra paylaşımlarıma yorum yazıp tartışma ortamı oluşturmaya vs çalışanları ikaz etmeden sileceğim kim olursa... Ya da şimdiden sizde silebirisiniz. Unutmayın Sosyal Medya Haricinde de bir dünya var. Birçoğunuzla bu şekilde görüşebiliyor merhabamız selam sabahımız iki kelamımız ve dahası olabiliyor. Dolayısıyla facebooktan birbirimizi silmemiz bir son değildir. Belki daha hayırlıdır. Yoksa bu şekilde daha çok kalpler kırılacak dönülemez noktalara gelebilecektir diye düşnüyürum

Umarım açıklıyıcı olmuştur bu yazım Vesselam.