6 Mayıs 2015 Çarşamba

7 Haziran 2015 Seçim Nasihati

Susayım, konuşmayım, yazmayayım diyorum da vicdanım el vermiyor.

Akp'ye dur diyecek en güçlü muhalefet partilerine bakıyorsunuz onlarda durumdan memnun hepsi sınırlarını çizmiş parseller belli dış güçler kim nerde ne kadar çıkış yapacak onun ayarını da veriyor, onlarda bulundukları koltuklar da işgal sürelerini böylelikle uzatıyor. Yoksa güçlü bir muhalefet sergileyecek ülkenin birlik beraberlik yada bop için zararlı sistematik eylemler gerçekleştirmeye kalksalar iki günde kongreye gidilip partilerine yeni kuklalar oturtulur, onlarda bunun farkında memleket meseleleri bu yüzden menfaatleri için hep ikinci planda kalıyor.
CHP gelmesin iktidara diye başına kukla Kılıçtaroğlu koy, ama karşısında ki partinin ondan farkı olmasın hatta dini alet etsin kirli planlara, bu oyuna aldanma dedik yıllardır, bunlar horoz dövüşü yapıyorlar dedik uyandıramadık bir türlü.
CHP'nin yükselişi için kongreye git E. Ülker Tarhan kaybetsin M. İnce koltuk tatlı yan çizsin E. Ülker Tarhan gitsin Anadolu partisini kursun. Tabi ki CHP gelsin istemiyoruz cumhuriyet tarihinde ki icraatlarını hep biliyoruz inançlı vatandaşta bunun korkusu yüzünden 12 yıldır akp'nin peşinde ama AKP Osmanlıcı milliyetçi İslamcı görünen bir sanal kurgu partisi en büyük yanlış, çünkü doğruya en yakın, doğru gibi görünüyor hassas çizgiler üzerine kurulmuş, vatandaşta maalesef buna kanıyor.

Seçime giren 21 partiden biri Anadolu partisi %1 de oraya kaysın oylar, Perinçek'te parti kurdu, Vatan partisi adı o da  %2-3 alır görünüyor. Solun tek cephede birleşmemesi komünistler de dahil buna CHP nin %7-8 oy oranını yükselmesine engel oldu. Zaten hepsi bir olsa %30-32 alırlar yine iktidar olmazlar elbette ama bu sonuçlar hep AKP'ye yarar.

AKP MHP CHP SP HDP, Tarhan ve Perinçek'in partileri dışındakiler yani diğer 14 parti tamamı %2-3 alır en fazla. CHP Tarhan Perinçek ve bu 14 parti %29-%35 arası oy yapar. Geriye kalır %65-70 civarında oy...

Kaldı 4 parti MHP HDP AKP ve ittifak partisi SP. SP'nin alacağı oy oranı hakkında birşey söylemek istemiyorum. Ama MHP'nin bu ittifakın karşısında kalması en büyük hataları oldu kendi tarihlerinde ki en büyük oy oranını alabilir ve seçimden 1. Parti olarak çıkması içten bile değildi böylelikle AKP ve Cbşk. sayın RTE sevdasından oluşan serap kaybolur herşey ortaya çıkar Arınç ve Gökçek atışmaları gibi nice kirli çamaşırlar bir bir dökülür toplum uyanır herkes rahat bir nefes alırdı. Bop planları sekteye uğrar emellerini ertelemek zorunda kalırlardı. Ama hic şüphe yok ki bu planın içinde MHP de yoktur demek pek  olmayacak. Bahçeli'nin kendine bağlı delegeleri olduktan sonra onu o makamdan da kazımak oldukça zor görünüyor. Tabi ittifak için yanaşmaması Milli görüş lideri merhum Necmeddin Erbakan'ın oğlunun parti dışına itilmesi MHP'nin eğer ittifak olacaksa Fatih Erbakan'ın da aday gösterilmesini istedikleri SP yönetiminin de buna sıcak bakmayıp teklifi kabul etmemesi yüzünden ittifak için sıcak bakmadığı söyleniyor öyle olmalı ki akabinde zaten MHP genel başkan Bahceli Fatih Erbakan'ın MHP'den aday olması için MHP genel başkan yardımcıları aracılığıyla teklif götürüldüğü biliniyor. AKP bile tek başına iktidar partisi olmasına rağmen Fatih Erbakan'a adaylık götürdüğünü biliyoruz.

Bu seçimde AKP'nin yüzde kaç alacağı kaç millet vekili sokacağından çok HDP'in barajı geçip geçemeyeceği merak konusu tüm medya buna kilitlenmiş S. Demirtaş'ı kanallarında konuk etmek ve yaranmak için birbirleriyle yarışıyorlar birbirinden sulu içi boş yorumcular eşliğinde seçim progragramları yapıyorlar. Şimdiden aslında gözlerin HDP'in üzerinde olması hiçte hoş değil sözde çözüm süreci muhabbetine gündemde kalmayı başarıyorlar.

Bu kadar zevksiz ruhsuz bir seçim sanırım olmamıştır. Böylesine önemli bir seçimde medyadan işler hallediliyor vatandaş da büyülenmiş bir şekilde sandık gününe doğru sürükleniyor.

Uçuruma gidiyoruz... Sandık tamam oy verelim ama arkasında kim var sistem kurulmuş ona da buna da şuna da versen oylar tek bir yapıya ideolojiye sisteme yarayacak... siyonizme batıla bop'a,........

Mesele şu hepsi işbirlikçi kimi doğrudan, kimi dolaylı, kimi gizli ama şuan için destekler son hızla devam ediyor. Vatandaşın çoğu da bunun farkında değil, farkında olanlarda AKP'den başka partimi var napalım demeye ne yazık ki devam ediyorlar. Baykal'ın +18 görüntüleri çıktı söylenmeyen kalmadı Rte'nin montaj değil gerçek görüntüleri dahi olsa olsun yakışır Reise o ne yapsa ona yakışır diyenler var... Bir yüzükle çıktığını söylediği bu yolda şuan ki serveti çocuklarının arkadaşlarının akrabalarının hepsin ki ortada ama olsun çalarsa çalsın ama hizmette veriyor diyenlere ve daha nice İslam da  yeri olmayan ve hayata geçirdikleri varsa hepsine eyvallah diyen umursamayan milyonlar var bu ülkede...

Önümüzde bir ay sonra girilecek çok önemli bir seçim var bu diğerlerinden öncekilerden de fevkalade daha önemli ama şu var ki kim gelirse gelsin değişen hiçbirşey olmayacak. Artık tren tam anlamıyla yoluna girdi hakkı savunanlar temiz insanlar aday dahi gösterilmedi aday göstermek isteyenlerin de vagonları arızalı Titanic misali artık dağa çarptılar yani batacakları belli bu yüzden o vagonda olmak istemedi ve tren hızla yoluna devam ediyor...

Oy kullanmak kadar o kullanmamakta bir haktır. Ehveni Şerlik bir durum dahi söz konusu maalesef görünmüyor. Çünkü açılar hepsi sapmış elinde kuran-ı kerim meydanlarda olanlar var içindeki ayetlerin aksine mevkiler uğruna tavizler vermiş. Diğerlerinde bir heyecan yok çalışmalar var ama sönük sessiz sessiz... Medyada zaten onlardan bir haber ekranlara bile taşımıyor. Anlaşılıyor ki bu vebalde ortak olmamak boş veya geçersiz oy kullanmak yada sandığa gitmemek en doğrusu olacak görünüyor.Ha birde bos ve geçersiz oy artmakta tehlikeli niye mi ? Çünkü niceleri boşa atacağım geçersiz oy atacağım, Akp ye bu sefer vermeyeceğim diye sandığa gitti şeytana süfliyata yenildi bir bakmış ki AKP oy vermiş çıkmış, perdenin arkasında yine şaşırmış ertesi gün hatta o gün pişmanlığa başlamış olanları hep duyduk en iyisimi hiç sandığa gitmemek.

Hak ve adaletle yönetecek bir lider bulmak icin buna layık toplum olmak La ilâhe illallah davasını iyi anlamak gerekiyor.  Nasıl yaşarsanız öyle yönetilirsiniz. Yine bir hadisi serifte emirlerinisiz sizi yönetenler  amellerinizden halkolundu buyuruyor Hz. Muhammed s.a.v. efendimiz. Ecdadımıza yakışır Edebali (Edep Ali ) dedemizin yolunda Fatih'in, Abdülhamid han'ın yolunda olabilmek doğru olmak harbi olmak dünyaya hakkı hakim kılıp adil düzen getirecek bir lider için kumandan için bizlerinde yapması gerekenler var. Bugünden tezi yok işe tövbe istiğfarla başlamalı ana baba eş çoluk çocuk akraba kolu komşu haklarına dikkat ederek selamı yayarak helali, haramı gözeterek faizden yani ihtiyaç ev araba vs kredileinden uzak durarak kredi kartlarından uzak durarak varsa kırıp atarak bundan sonra hiç bulaşmayarak kul hakkına dikkat ederek ve en önemlisi de tüm insanlığın kurtuluşu için Hakk'tan taviz vermeyenleri bizlere rehber idareci kıl ya rabbi, onların önlerini aç diye dua etmeliyiz. Bu seçimde de sandığa gitmemek ve gereken tepkiyi bu şekilde vererek hiç birinizden adil düzen, İslam birliği, refah, insan hakları, ağır sanayi, milli eğitim öğretim sistemi, sosyal ve sağlıkta tam hizmet, yerli ve milli savunma sanayii, tarım ve hayvancılıkta çiftçiye gereken destek ve dahasını sizler hiç biriniz veremezsiniz demek en doğrusu.

Bu işler ahlak ve maneviyatsız, inançsız,cihadsız, heyecansız olmaz. Menfaatsiz olarak feragat ederek karşılıksız hasbi olarak yanlız Allah rızasını gözeterek bu işler başarılır. Şeriatı daha hayatında yaşayamayanlardan mana ve hakikat gözüyle hizmet beklemek olanaksızdır. Çalarak rant elde ederek çıkar gözeterek makam aşkıyla  hakkı değil kuvveti çoğulculuğu esas alarak hazineyi istekleri doğrultusunda istismar ederek bu işler olmaz olamaz. Bu seçimde oy verme ders ver tepki ver sizlerden razı değilim de bir oy kullanmamakla birşey değişmez yine o koltuklar sahibini bulur deme vebale ortak olma AKP'nin iktidar olması seni kurtuluşa götürmez KORKMA zaten CHP gelemez... Bu iş paralelle çözülemez İmralı ile çözüm değil bölünme gelir Bahçeli'yle milli birlik değil hiçbirşey olmaz.

Yukarıda söyledik istigrafla başlıyoruz harekete sonra İslami yaşamak tüm insanlığa yardımcı olmak kendi faydamızı başkasının zarlarında görmeden çıkar aramadan menfaat gözetmeden cimrilik etmeden imkânımız kadar gücümüz yettiğince infaksiz ederek ve sürekli dua dua dua...

Sonra size Hz. Ali'ler Hz. Ömer'ler Selehaddin'ler Abdülhamid'ler Fatih'ler gönderecektir muhakkak Allah c.c. inanıyorsanız üstünsünüz.