3 Ocak 2014 Cuma

Kumarcı Osmanlı evladı Türkiye, hiç alınma arkadaş!!! Yanlıştan dönelim

Bakın size bir anekdot paylaşayım.
Gerçi bu kumar oyunları çok eskiye dayanıyor tarihçesine sizde birazcık araştırma yaptığınızda göreceksiniz, şimdi sadece milli piyango idaresi tarafından oynatılan kumarların sayısı 7 milli piyango, on numara, şans topu, süper loto, sayısal loto, hemen kazan gibi.

28 HAZİRAN 1996 REFAH HÜKÜMETİ İŞ BAŞINDA...

15 AĞUSTOS 1996 KUMARHANELER KAPATILSIN GENELGESİ

21 ARALIK 1996 TÜRKİYE'DE KUMARHANELER KAPATILDI.

28 ŞUBAT 1997 (DARBE) medya ve yayın organları tarafından çarçaf çarçaf yıldırma çürütme çabaları fadimme şahinler ali kalkancılar vs vs... )

30 HAZİRAN 1997 REFAH HÜKÜMETİ DEVRİLDİ.

Yetmedi... 16 Ocak 1998 komple kapatıldı.

Diğerleri milli nizam milli selamet gibi...

Türkiye'de en büyük felaket kumar felaketidir.

Kumarın yasal olması ve devlet eliyle vergi alınarak oynatılmasıdır.

Mevcut iktidar partisi sayesinde şans oyunlarının sayısı bir bir arttırıldı.

En büyük tehlike İDDAA

Dünyanın bir çok ülkesinde oynanan bu kumar oyunu Türkiye'de 2004 yılında yine Akp hükümeti zamanında başlatılmış ve mantar gibi ülkenin her bir yanına hatta 100-150metre aralıklarla şu şekilde bir örnek vereyim ülkemizin tarihi şehirlerinden Osmanlı payitahtı Bursa'da örneğin Yıldırım İlçesinde yaklaşık 58 tane bayi var.

Düşünelim biraz adım başı kumar oynatılıyor adım başı tekel bayileri... Gençler bu kötü alışkanlıklara çok kolay erişebiliyor iddaa bayileri liseli üniversiteli gençlerden geçilmiyor kendi derslerine bu kadar kafa yormuyorlar...

İşte bu yüzden yönetim iktidar olmak çok önemli bir yandan dindar görünüp halkın teveccühünü kazanırken arka tarafta oyunla kumarla içkiyle sigarayla televizyonla internetle gereksiz ve yetersiz eğitim - öğretim sistemiyle ve dahasıyla allak bullak olan zihinler ve yetişen çok tehlikeli ve içi boş bir gençlik...

Maneviyattan şuurdan bir haber bir gençlik... Bu yüzden milli görüş çok önemli diyoruz içi boş içi saman doldurulmuş kuşa aldanmak en büyük hatadır.

Bu kumar oyunlarının ve kumarhanelerin biran önce kapatılması , zinanın yasaklanması, eşcinselliğin yasaklanması, domur etinin satışının ve yetiştiriciliğinin durdurulması, ikçinin yasaklanması, sigaranın yasaklanması gerekmektedir. Yayın organlarına düzenleme getirilip gereğini yapan korkmayan Rtük kurumunun şekillendirilmesi gerekmektedir.

İşte bu yüzden Refah kapatıldı insanlar Hakka maneviyata yöneldiği doğruyu yanlıştan ayırmaya başladığı için, çünkü o zaman kendi tiyatrolarını sergileyip halkı uyutamayacaklardı.

Unutmayalım birlik olalım birlikte rahmet vardır %1,5ları az görmeyin Allah'ın izniyle birler bin olur nice azınlıklar nice çoğunluklara galip gelmiştir.

İddaa ve kumarın her türlüsü haramdır. Bildiğimiz halde sırf geçim sıkıntıları ümitsizlikler yüzünden yalnış şeylerden medet ummayalım. Helal kazanç en bereketlisidir. Sizi evlatlarınıza toplumumuza çok şey kazandırır Allah'ın izniyle rahmet yağdırır ve bizleri hak ettiğimiz gibi yöneticiler ile yönettirir halkın hizmetlerine koşan sadece Hakkın rızasını gözetenleri iş başına getittirir.

Selam ve Dua ile... Allah'a emanet olunuz.


Muammer YAVUZ 04012014